in

Corona : Janssen Vaccins start in september met proeven in Nederland

Janssen, onderdeel van gigantische farmaceutische groep Johnson & Johnson, is al begonnen met het testen van het vaccin in België en de Verenigde Staten, waar het sneller gaat om toestemming te krijgen voor testen op mensen.

Het onderzoek dat momenteel wordt uitgevoerd, houdt in dat deelnemers twee vaccinaties krijgen, met een tussenpoos van acht weken, “In september gaan we kijken naar het minderen van het vaccin en of het interval kan worden verkort.” vertelt onderzoeksleider Hanneke Schuitemaker maandagavond aan het televisieprogramma Nieuwsuur.

De proeven worden onder meer beheerd door academische ziekenhuizen Utrecht en Leiden, aldus het Financieele Dagblad.

Vier farmaceutische bedrijven bevinden zich momenteel in fase drie van het testen van een potentieel corona-vaccin, waarbij grote menselijke proeven zijn uitgevoerd, en Janssen Vaccines hoopt tegen oktober fase 3 in te gaan.

“Negen van de tien vaccins mislukken in de laatste ontwikkelingsfase, dus het is geen uitgemaakte zaak.” aldus Schuitemaker. Fase 3 onderzoeken bepalen of een vaccin voldoende bescherming biedt.

De Nederlandse regering maakt deel uit van een groep EU landen die drie miljoen vaccins hebben gereserveerd bij AstraZeneca, die hoopt eind dit jaar de eerste vaccins klaar te hebben.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nederlandse toeristen in Barcelona worden geadviseerd terug te keren

Opnieuw stijging coronabesmettingen in Nederland