in

Corona : Het kabinet komt volgende week met besluit over verdere maatregelen

Het kabinet zal komende dinsdag (31 maart) beslissen of er na 6 april maatregelen moeten blijven om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Dat maakte premier Mark Rutte woensdagmiddag bekend na een korte ontmoeting met experts. Het huidige pakket maatregelen, waaronder de sluiting van cafés, restaurants en scholen, loopt op 6 april af, hoewel het verbod op georganiseerde evenementen tot 1 juni van kracht is.

Rutte zei dat het kabinet zou besluiten of de deadline van 6 april wordt verlengd op basis van wetenschappelijk onderzoek. Minister van Onderwijs, Arie Slob heeft al laten doorschemeren dat de deadline voor scholen kan worden verlengd.

Ook werd er gevraagd naar hints dat de situatie in Nederland aan de verbeterende hand was, waarop de premier antwoordde dat ze op dit moment aan het plannen zijn ‘voor slecht weer”.

Ziekenhuizen

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge vertelde verslaggevers dat er nu maximaal gewerkt wordt aan uitbreiding van het aantal intensive care-bedden in Nederlandse ziekenhuizen.

De Jonge liet weten dat er duizenden maskers zijn besteld, “maar het is nog onduidelijk wanneer deze aankomen”.

Nieuwe cijfers van de Nederlandse Intensive Care Monitoring Service op woensdag laten zien dat er op dit moment, 644 mensen worden behandeld voor het coronavirus in IC-afdelingen, dat is een stijging van 18 procent op dinsdag.

Ambtenaren verwachten dat er 1600 IC bedden nodig zullen zijn tegen 1 april; 1100 voor coronapatiënten en 500 voor andere patiënten. De huidige capaciteit is 1150.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Corona kan een recessie veroorzaken

Toename huiselijk geweld sinds het coronavirus