in

Corona : Frankrijk gaat toeristen uit 16 landen testen

In een persconferentie op de luchthaven Roissy Charles de Gaulle buiten Parijs heeft Jean Castex nieuwe regels voor passagiers die in Frankrijk aankomen gedetailleerd beschreven. De maatregelen omvatten een verhoging van de dagelijkse tests van tweeduizend naar zesduizend op luchthaven Roissy en naar tweeduizend per dag op de luchthaven Orly. Er zullen extra gezondheidswerkers worden aangeworven om de tests uit te voeren.

Castex kondigde ook verhoogde screening vereisten aan voor reizigers uit een lijst van 16 risicovolle landen, waaronder de Verenigde Staten, Brazilië, de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein, Panama, Zuid-Afrika, Koeweit, Qatar, Israël, Peru, Servië, Algerije, Madagaskar, Oman , Turkije en India.

Marokko kan later nog worden toegevoegd.

Alle reizigers uit deze landen moeten worden getest waaruit blijkt dat ze COVID-19 negatief zijn. Iedereen zal ter plaatse worden getest zonder een dergelijk document. Als ze geïnfecteerd blijken te zijn, moeten ze 14 dagen in quarantaine blijven, “We weten dat er in aantal van deze landen geen screening strategie is en dat toegang tot tests moeilijk is. Daarom hebben we besloten de tests bij aankomst te generaliseren.” aldus Castex.

Frankrijk houdt ook zijn grenzen dicht voor deze 16 landen, met uitzonderingen voor Franse staatsburgers of voor degenen die in Frankrijk verblijven.

Castex had vrijdagochtend een vergadering van de Raad van Defensie bijgewoond in het paleis Elysée met president Emmanuel Macron en de belangrijkste ministers om deze maatregelen te bespreken, evenals andere stappen die nodig waren om het virus onder controle te houden. Volgens directeur-generaal van Gezondheid, Jerome Salomon, werden eind donderdag in Frankrijk meer dan duizend nieuwe gevallen geregistreerd.

Om de verspreiding van infecties tegen te gaan, introduceerde minister van Volksgezondheid, Olivier Veran, vanaf maandag het verplicht dragen van maskers in openbare besloten ruimtes.

Castex waarschuwde ook voor reizen naar Catalonië in het noordoosten van Spanje, een populaire zomerbestemming voor Franse toeristen.

De autoriteiten in de hoofdstad van Catalonië, Barcelona, hebben er bij de 4 miljoen inwoners op aangedrongen thuis te blijven na een verergering van het aantal coronabesmettingen. Momenteel zijn er alleen al in Catalonië 67.217 besmettingen en 5.678 coronadoden geregistreerd.

“We raden de Fransen ten zeerste aan om niet te gaan, zolang de gezondheidssituatie niet verbetert.” zei Castex, eraan toevoegend dat ambtenaren in gesprek waren met hun Spaanse tegenhangers om te voorkomen dat bezoekers ook naar Frankrijk zouden komen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Binnen zes maanden mensentesten : Is een coronavaccin nog wel veilig?

3-jarige meisje gestorven aan gevolgen coronavirus