in

Corona : ‘Europa toont viruscontrole, Amerika nog steeds epicentrum’

WHO-directeur-generaal Tedros Adhanom Ghebreyesus houdt driemaal per week een webinar en tijdens zijn laatste gesprek zei hij dat alle landen het risico lopen op het virus en dat veel landen winsten verliezen. Tedros voegde toe dat niet alle landen op dezelfde manier zijn getroffen en hij waarschuwde regeringsleiders voor het uitbrengen van gemengde berichten, “Als de basis niet wordt gevolgd is er maar één manier waarop deze pandemie zal gaan. Het wordt steeds erger en erger.”

Tedros zei dat op zondag 230 duizend nieuwe COVID-19 besmettingen wereldwijd zijn gemeld aan WHO. Bijna 80 procent van die infecties komen uit slechts 10 landen en 50 procent van de meldingen komen uit maar twee landen, “Hoewel het aantal dagelijkse sterfgevallen relatief stabiel blijft, is er veel om je zorgen om te maken.” benadrukte hij.

Veel landen in Europa en een aantal landen erbuiten hebben aangetoond dat het mogelijk is om grote uitbraken onder controle te krijgen. Leiders daar openen hun samenleving.” aldus Tedros, “Ze doen dit op een data gestuurde, stapsgewijze basis, met een alomvattende benadering van de volksgezondheid, ondersteund door een sterk personeelsbestand en een buy-in van de gemeenschap.”

Hij zei dat er echter ook tekenen zijn van gevaarlijke stijgingen in gevallen in verschillende landen en dat ziekenhuisafdelingen weer vollopen.

Hoewel hij niet naar een specifiek land verwees heeft de, in de Verenigde Staten gevestigde Johns Hopkins University, op zaterdag 61.352 nieuwe gevallen en 685 nieuwe virusgerelateerde doden in de VS gemeld. Dit is een ernstige stijgingen zowel bij infecties als bij dodelijke slachtoffers.

“Het lijkt erop dat veel landen hun winsten verliezen omdat bewezen maatregelen om het risico te verminderen niet worden uitgevoerd of gevolgd. We zien dit in Amerika, Zuid-Azië en verschillende landen in Afrika.” zei Tedros.

Hij merkte op dat het epicentrum van het virus in Amerika blijft, waar meer dan 50 procent van de gevallen in de wereld is geregistreerd, “Laat me botweg eerlijk zijn, te veel landen gaan de verkeerde kant op.” onderstreepte hij, “Het virus blijft publieke vijand nummer één, maar de acties van veel regeringen weerspiegelen dit niet. Het enige doel van het virus is om mensen te vinden en die infecteren.”

“Gemengde berichten van leiders ondermijnen het meest cruciale ingrediënt van elk antwoord, vertrouwen.” zei de chef van de WHO, eraan toevoegend dat de regeringen duidelijk met hun burgers moeten communiceren en een alomvattende strategie moeten uitrollen die gericht is op het onderdrukken van transmissie en het redden van levens.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

‘Hagia Sophia zal open staan ​​voor bezoekers van alle religies’

Kroatië wacht twee jaar voordat het de Euro overneemt