in

Corona : Echte dodental in Nederland ligt waarschijnlijk boven de 10.000

Het CBS heeft een nieuwe methode geïntroduceerd om het aantal overtollige sterfgevallen te berekenen, dat zijn het aantal doden boven het verwachte aantal. De nieuwe cijfers kijken naar de periode van 9 maart tot en met 24 mei en laten zien dat er tussen 8.593 en 11.691 meer mensen stierven dan verwacht volgens een vergelijking met voorgaande jaren.

Het CBS zegt dat er 95 procent zekerheid is dat het werkelijke dodental tussen deze twee cijfers zal liggen en gebruikt zelf 10.164 als het werkelijke totaal voor de eerste 11 weken van de crisis.

“De resultaten tonen aan dat naast elke 10 geregistreerde Covid-19 sterfgevallen, tussen de 5 en 10 mensen stierven die niet waren geregistreerd als slachtoffers van het coronavirus.” aldus het CBS.

In dezelfde periode waren 5.900 mensen officieel geregistreerd als gestorven ‘aan gevolgen van het coronavirus’. Het officiële cijfer, dat alleen mensen omvat die op het virus zijn getest, staat momenteel op 6.145.

“Het dodental aan het begin van de pandemie is met name hoger omdat testen destijds niet wijdverbreid was.” aldus het CBS.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Ministers beslissen vandaag over mondmaskers

5-sterren hotel in Amsterdam meerdere malen beschoten