in

Corona : 234 doden en 777 nieuwe besmettingen erbij

Het aantal coronabesmettingen in Nederland is inmiddels opgelopen tot bijna 20 duizend, met meer dan tweeduizend doden, meldde het RIVM op dinsdag.

Tussen maandag en dinsdag zijn er 777 nieuwe besmettingen en 234 doden gemeld, dit is het hoogst aantal doden in Nederland tot nu toe. Het RIVM benadrukt echter dat niet alle ziekenhuisopnames of sterfgevallen plaats hebben gevonden in de afgelopen 24 uur, “Het gaat voor een groot deel nog om patiënten die in het weekend zijn overleden. Die worden vaak pas op maandag in de administratie opgenomen.” aldus het RIVM dat ook meld dat de cijfers van het weekend pas op dinsdag worden verwerkt.

Ook is er een lichte stijging gedetecteerd in het aantal opnames van coronapatiënten op de ic-afdelingen van Nederlandse ziekenhuizen. Deze was van maandag op dinsdag met 15 gestegen naar 1424, meldde het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Ernst Kuipers, voorzitter van het Landelijk Netwerk Acute Zorg (LNAZ) vindt de nieuwe stijging gunstig maar benadrukt dat het nog veelte vroeg is de maatregelen die de verspreiding van het virus tegengaan terug te draaien, “We weten zeker dat er dan een heel grote kans is dat het aantal patiënten weer sterk zal stijgen.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Corona : Geen nieuwe maatregelen maar ook geen versoepeling in zicht

De ouderen krijgen extra hulp tijdens de Coronacrisis in Turkije