in

Corona : 10.280 nieuwe besmettingen en 62 doden

Woensdag zorgden IT-problemen ervoor dat een aantal gezondheidsraden er niet in slaagden hun cijfers aan het RIVM door te geven, dus het was onmogelijk om te beoordelen of het besmettingspercentage daalt, zoals ambtenaren hopen.

Ook het rapportagesysteem van het RIVM werd in het weekend verstoord, waardoor op zaterdag lagere cijfers werden gepubliceerd en zondag een inhaalslag.

De gemiddelde besmettingsaantal op woensdag en donderdag is 9.200, maar het is nog onduidelijk of het totaal aantal meldingen compleet is. Indien correct, zouden de cijfers erop wijzen dat de groei van het aantal nieuwe besmettingen tot stilstand is gekomen.

269 mensen werden in het ziekenhuis opgenomen, dat is een daling van 44 op de dag ervoor.

In totaal worden 2.384 mensen in het ziekenhuis behandeld voor het coronavirus, van wie 553 op de IC. Op het hoogtepunt van de eerste golf, begin april, werden ongeveer 3000 patiënten behandeld in het ziekenhuis en 1400 op intensive care, van wie 58 werden overgebracht naar ziekenhuizen in Duitsland.

Het dodental blijft wel stijgen, met 62 nieuwe doden aan gevolgen van het coronavirus op donderdag. In de afgelopen zeven dagen bedroeg het dodental gemiddeld 49 mensen per dag, vergeleken met 33 in de week ervoor.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Drie doden bij mesaanval in Franse kerk : Vrouw onthoofd

Mark Rutte en Nederlandse politici geschokt over mesaanval Nice