in

Cornelius Haga Lyceum schorst docent na filmpje omstreden prediker Abou Hafs

Het Cornelius Haga Lyceum in Amsterdam heeft een docent geschorst, omdat die in de les een filmpje had laten zien van de omstreden radicale prediker Abou Hafs.

Het bestuur van de school maakt de schorsing vandaag bekend, omdat de docent ‘ernstig in strijd handelde met het vastgestelde curriculum’. Het contract met de docent wordt ook niet verlengd.

Reden voor alarm
De radicale Abou Hafs uit Hilversum wordt al langer in verband gebracht met de school. Zijn invloed op de school zou volgens de Amsterdamse krant Het Parool een van de redenen zijn waarom de AIVD begin dit jaar alarm sloeg.

Het filmpje dat de nu weggestuurde docent liet zien, gingen volgens de directie van het Cornelius Haga, over pesten. Het filmpje is slechts aan één klas getoond. Dat zou zijn gebeurd op 3 juni.

‘Geen onderdeel van onze lessen’
Het filmpje zelf zou in principe onschuldig van karakter zijn, maar volgens bestuurder Söner Atasoy wil de school ‘op geen enkele manier’ met Abou Hafs geassocieerd worden. “Hij geeft geen les op onze school en mag géén onderdeel zijn van onze lessen.”

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Tropische dagen op komst, maar wel iets koeler dan gedacht

’Myrna geëlektrocuteerd na poolparty’