in

Corendon naar rechtbank nadat Sunweb terugtrekt uit overname

“Het spijt ons deze aankondiging te doen, aangezien Sunweb Group veel tijd en middelen heeft geïnvesteerd in het realiseren van deze transactie”, aldus CEO Mattijs ten Brink in een verklaring op donderdag.

De beslissing is genomen omdat de datum voor het sluiten van de koop- en verkoopovereenkomst was bereikt “zonder dat aan alle eisen was voldaan”, aldus Ten Brink.

Corendon heeft echter besloten het besluit aan te vechten en heeft bij de rechtbank van Amsterdam een verzoek ingediend om de overname af te dwingen.

De overname van Corendon door het Zweedse investeringshuis Triton via de vakantiegroep Sunweb werd in juni 2019 aangekondigd, voor de start van de coronaviruspandemie. Het werd in oktober goedgekeurd door de Nederlandse mededingingsautoriteit.

“Met deze goedkeuring is de overname definitief geworden”, aldus Corendon-directeur Steven van der Heijden. “Dit is het typische gedrag van een investeringsmaatschappij die gezien het coronavirus geen zin heeft in zo’n overname.”

Sunweb zegt dat er is besloten om de deal stop te zetten vanwege het besluit van Corendon om naar de rechter te stappen, en om “nauwkeurige en feitelijke informatie te garanderen als de gerechtelijke procedure openbaar wordt”.

De overeenkomst bestond uit de touroperaties van Corendon in Nederland en België, de backoffice-activiteiten in Turkije en Corendon Dutch Airlines. Het omvat ook Corendons merken Karin’s Choice, Maris Life, Stip en GOfun.

De Turkse en Europese luchtvaartmaatschappij en de hotels van Corendon Hotels & Resorts maakten geen deel uit van de transactie en financiële details werden niet bekendgemaakt.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Amsterdamse school moet 10 dagen dicht nadat personeel positief test op corona

Mobieltje achter het stuur? 240 Euro boete dankzij slimme camera