in ,

‘Coalitie met Forum voor Democratie niet mogelijk in Noord-Holland’

Forum voor Democratie behaalde de meeste stemmen in Noord-Holland, maar de kans lijkt klein dat Forum een plek in het provinciebestuur krijgt. Informateur Hans Smits is tot de conclusie gekomen dat het niet zal lukken om een coalitie te vormen met Forum voor Democratie.

Belangrijkste breekpunt is het provinciaal klimaatbeleid. Andere mogelijke coalitiepartijen denken hier fundamenteel anders over dan Forum voor Democratie, concludeert Smits.

Smits stelt in zijn brief aan de Provinciale Staten dat hij tot de slotsom is gekomen dat de kans op overeenstemming tussen Forum voor Democratie en de andere politieke partijen waarmee een coalitie gevormd zou kunnen worden ‘zeer gering, zo niet onmogelijk is’. Smits heeft zijn informatieronde afgerond.

Meeste stemmen
Forum voor Democratie kreeg de meeste stemmen in Noord-Holland. Het leverde de partij negen zetels op, evenveel als VVD en GroenLinks, die samen met D66 en PvdA een meerderheid hebben. Forum is ook de grootste partij in Zuid-Holland en Flevoland.

Reële kans op succes
“De VVD wil niet met Forum voor Democratie samenwerken, maar gaat voor een klimaatcoalitie met GroenLinks. Smits adviseert om nu twee informateurs van VVD en GroenLinks te benoemen”, twittert Forum voor Democratie. Het benoemen van twee informateurs door GroenLinks en VVD biedt volgens Smits ‘een reële kans op succes’.

Bron : RTL Nieuws

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

AKP betwist de stemresultaat in Istanbul

Lekker lang lenteweer op komst