in

CHP wint nogmaals in Istanbul

Turkije’s oppositie partij (CHP) Burgemeester kandidaat, Ekrem Imamoglu, heeft nogmaals de verkiezing in Istanbul gewonnen.

Imamoglu won met een 9% verschil en is officieel de Burgemeester van Istanbul.

Volgens de niet-officiële resultaten behaalde Imamoglu al een voorsprong van 777.581 stemmen uit meer dan 4,7 miljoen stemmen, terwijl zijn rivaal Yildirim (AK-partij) bijna 4 miljoen stemmen in de wacht heeft gesleept.

In een speech over de overwinning bedankte Imamoglu de inwoners van Istanbul voor het beschermen van de eeuwenoude democratische traditie van Turkije.

“Jullie hebben de waardigheid van de Turkse democratie tegenover de hele wereld beschermd.” aldus de CHP-kandidaat.

Hij zei dat de uitkomst van de verkiezingen geen “overwinning” is maar een “nieuw begin” voor de stad.

Zijn tegenstander, Yildirim had Imamoglu al eerder gefeliciteerd met de duidelijk aankomede overwinning, nadat de voorlopige resultaten toonden dat laatstgenoemde de race leidde, “We zullen proberen hem te ondersteunen bij elk werk dat hij zal doen, namens iedereen in Istanbul.” voegde hij eraan toe.

Ook President Erdogan heeft zijn felicitatie uitgesproken na de grote overwinning van Imamoglu, “De nationale wil is vandaag opnieuw verschenen en ik feliciteer Ekrem Imamoglu, die de verkiezingen heeft gewonnen.” schreef Erdogan in een Twitter-bericht.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Veel Duitse scholen sluiten door hitte

‘Veel aanbiedingen in supermarkten zijn ongezond’