in

China bevestigt 99 nieuwe coronavirus besmettingen

Volgens de National Health Commission (NHC) van China werden zaterdag 99 coronabesmettingen gemeld op het Chinese vasteland en in de regio Xinjiang, met 97 van hen reizigers uit het buitenland. Dit is het hoogste dagelijkse cijfer in China sinds 6 maart.

Een dag eerder bevestigde het land 46 gevallen met 42 geïmporteerde infecties. De ‘ground zero’ van het virus, provincie Hubei, heeft geen nieuwe besmettingen of doden gemeld.

De NHC-gegevens toonden aan dat het aantal geïmporteerde gevallen op het Chinese vasteland met de dag toenam, aangezien het totale aantal geïmporteerde gevallen tot 1280 steeg, maar tot dusver werd geen overlijden gemeld bij de geïmporteerde infecties en 481 werden ontslagen uit ziekenhuizen nadat ze met succes waren hersteld.

China bevestigde tot dusver 82.052 gevallen met 3339 sterfgevallen, terwijl 77.575 patiënten herstelden en werden ontslagen uit ziekenhuizen, volgens het NHC-rapport.

Ondertussen heeft Hongkong tot nu toe duizend besmettingen en vier doden gemeld. Taiwan heeft 385 besmettingen en Macau meldde 45 besmettingen, volgens de commissie.

Op zaterdag herstelden in totaal 336 mensen die waren geïnfecteerd met het coronavirus in Hong Kong, 99 in Taiwan en tien in Macau.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Zendmasten in Nederland worden verbrand, maar waarom?

Laat ik mezelf aan u voorstellen