in ,

Cavusoglu: “Franse beschuldigingen gaan te ver.”

“De Franse kritiek op de manier waarop de Turkse president de zaak van de vermoordde Saoedische journalist Jamal Khashoggi behandelde, overschreed de grens.” aldus de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlut Çavusoglu.

Çavusoglu zei, “De Franse minister van Buitenlandse Zaken ging te ver. Hij zou moet weten hoe hij met een president moet praten.” en beschuldigde Jean-Yves Le Drian ervan de waarheid te achterhouden.

Le Drian verklaarde afgelopen maandag dat, in tegenstelling tot de verklaringen van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan, Frankrijk geen opnames had met betrekking tot de moord op Khashoggi, door te zeggen dat Erdogan “een politiek spel” over de zaak speelde.

De Turkse president vertelde vorige week nog dat Ankara opnamen had gedeeld met betrekking tot de moord op Khashoggi met Saoedi-Arabië, de Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

“Ik weet dat onze inlichtingendienst op 24 oktober alle informatie, inclusief afluisterapparatuur en transcripties, aan de Franse inlichtingendienst heeft gegeven,” zei Çavusoglu.

Ook verklaarde Çavusoglu dat Turkije bewijsmateriaal over de moord op Khashoggi heeft geleverd aan verschillende landen. De minister houdt vol dat Le Drian, Erdogan ‘onbeleefd’ heeft beschuldigd.

Franse functionarissen zouden binnenkort kunnen “ontkennen dat Khashoggi is vermoord, wat zelfs Saoedi-Arabië heeft aanvaard”, voegde Çavusoglu eraan toe.

“We zullen de Khashoggi-zaak tot het einde vervolgen, we werken internationaal samen met iedereen.” zei hij.

Çavusoglu ging door met, “Terwijl de hele wereld de houding van Turkije prijst, zijn de beschuldigingen en de onbeschoftheid van de Franse minister van Buitenlandse Zaken buitengewoon verwarrend.” Wat proberen ze te verhullen?” Hij beloofde om eventuele Frans-Saoedische overeenkomsten te onderzoeken.

Khashoggi, een Saoedische journalist en columnist voor The Washington Post, werd vermist nadat hij op 2 oktober het Saoedische Consulaat in Istanboel was binnengegaan.

Na weken van ontkenning van betrokkenheid, gaf Saoedi-Arabië toe dat hij op het consulaat was gedood en dat het met voorbedachten rade was gedaan.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Aantal faillissementen neemt toe

Chicago: Agent ziet zwarte bewaker aan voor schutter en doodt hem