in

Carnaval wordt een sombere viering volgend jaar

Carnaval vindt plaats in het vroege voorjaar, op het weekend voor de zes weken van de vastentijd, en is misschien wel het belangrijkste evenement op de kalender van de zuidelijke provincies. Er wordt drie dagen lang gefeest in gezelschap van optochten, kostuums, oompah-bands en veel bier, heel veel bier.

Er bestaat een theorie dat de carnavalsviering van dit jaar, één van de belangrijkste verspreiders van het coronavirus was, in de vroege stadia van de pandemie, toen deze gericht was op Brabant en Limburg.

Voor het evenement van volgend jaar zijn de carnavalsverenigingen, die traditioneel de festiviteiten organiseren, gevraagd om creatieve en mogelijk online alternatieven te bedenken die uiterlijk in december moeten worden ingediend, “Grote groepen mensen in bars, optochten, muziek- en feesttenten, staan in 2021 niet op het programma.” melden plaatselijke veiligheidsbestuurders in hun brief, “Volksgezondheid staat voorop.”

De Brabantse carnavalsbond zei in een reactie dat de aankondiging niet als een verrassing kwam, “We wisten dat de grote optochten en massale feesten niet zouden plaatsvinden.” zegt voorzitter, Rob van Laar, tegen omroep NRS.

Van Laar komt ook meteen met alternatieven zoals, entertainment in een grote hal waar mensen op veilige afstand kunnen blijven, tentoonstellingen en straatversieringen.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Werknemers blijven niet thuis bij coronaklachten

BN’ers ‘doen niet meer mee’ : #ikdoenietmeermee tegen Coronamaatregelen