in

Capaciteit van IC-eenheden zullen worden uitgebreid

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge vertelde op de persconferentie dat Nederland komende zondag de capaciteit van IC-eenheden zal uitbreiden tot 2400 bedden.

Hij maakte ook bekend dat gezondheidswerkers die niet direct betrokken zijn bij de behandeling van coronapatiënten zullen worden getest, “Meer laboratoria, langere dagen en het gebruik van bronnen uit de particuliere sector maken het mogelijk vier keer zoveel tests uit te voeren.” aldus De Jonge.

Op de vraag waarom Nederland zijn testcapaciteit niet verder uitbreidt, zei De Jonge dat het mogelijk zou moeten zijn om richting 29 duizend tests per dag te gaan, “Deskundigen hebben geadviseerd dat we ons eerst op andere gezondheidswerkers concentreren.”

“Uitbreiding naar 29 duizend tests per dag zal enkele weken in beslag nemen.” aldus de minister, “Dit betekent ook dat er voldoende voorraad moet zijn om die capaciteit te bereiken en daarom wordt stapsgewijs het testen uitgebreid. Algemene immuniteitstesten onder de algemene bevolking zijn een belangrijk onderdeel van de ‘exit-strategie’ om te beoordelen wie er kan werken. We hebben om aanbevelingen gevraagd en we zullen volgende week een beslissing nemen over het gebruik van de immuniteitstesten.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Corona : Maatregelen worden verlengd tot 28 april

Corona : 166 doden erbij en stijging in ziekenhuisopnames