in

Campagne om mensen te overtuigen zich te vaccineren

De Nederlandse regering is dinsdag een campagne gestart om mensen te overtuigen zich te laten vaccineren tegen het coronavirus.

De regering heeft paginagrote advertenties in kranten geplaatst met de kop ‘vaccinaties kunnen beginnen’ en de route naar het goedkeuringsproces staat aangegeven.

De EMA en de Nederlandse Geneesmiddelenraad keuren een vaccin alleen goed als ‘de efficiëntie, kwaliteit en veiligheid zijn bewezen’, stelt de advertentie. “De ontwikkeling en beoordeling van het coronavaccin is sneller dan normaal uitgevoerd. Dat is mogelijk doordat onderzoek naar vaccins wereldwijd en tegelijkertijd plaatsvond en kennis werd gedeeld. Dat scheelt tijd.”

Onderzoek dat vorige week werd gepubliceerd, suggereert wel dat de Nederlandse acceptatie van de noodzaak om te vaccineren groeit, hoewel 30 procent nog steeds twijfelt en een derde van hen zeker niet wil vaccineren.

De advertentie vermeldt ook de startdatum van 8 januari voor het vaccinatieprogramma en stelt dat kwetsbare mensen en degenen die werken met de meest kwetsbaren, als eerste in de rij staan voor de vaccinatie. De 25 inloop vaccinatiecentra zijn vanaf 18 januari open.

Tot dusver is er geen actuele informatie over het vaccinatieprogramma in het Engels gepubliceerd.

EMA

De in Amsterdam gevestigde EMA gaf maandag zijn goedkeuring aan het Pfizer / Biontech-vaccin. Nederland begint met iets meer dan 500 duizend doses, genoeg om 250 duizend mensen te vaccineren.

Tegen het einde van het eerste kwartaal zal het Nederlandse aandeel in de levering van Pfizer / Biontech in de EU gestegen zijn tot bijna 2,5 miljoen doses, vertelde Marc Kaptein, directeur van Pfizer Nederland, maandagavond aan Nieuwsuur.

Ondertussen heeft Biontech-topman, Ugur Sahin, het Duitse persbureau DPA vertelt dat het begin januari duidelijk zal zijn of het vaccin ook werkt tegen de gemuteerde versie van het virus, die nu de ronde doet in Groot-Brittannië. Hij zegt dat hij optimistisch is dat dit het geval zal zijn.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Bloedbeeld coronapatiënt voorspelt of ziekte ernstig gaat verlopen of niet

Niet-spoedeisend zorg opgeschort : Personeel tekort vanwege stijgend aantal coronapatiënten