in

Californië zoekt meer dan 1000 vermisten, Trump naar rampgebied

Het dodental van de branden in Californië is opgelopen tot 71. Op de lijst van vermisten staan 1011 namen, maar de autoriteiten denken dat er ook mensen die tussen staan die veilig zijn, maar wel als vermist zijn opgegeven.

Meer dan 5500 brandweerlieden proberen de branden te blussen. 590 vierkante kilometer staat nog in brand. Daarvan is de helft onder controle, maar vannacht wordt veel wind verwacht waardoor de branden weer kunnen oplaaien.

President Trump bezoekt vandaag het rampgebied in Noord-Californië, waar ook het zwaar getroffen Paradise ligt. Het stadje van 27.000 inwoners is grotendeels door het vuur verwoest. In Paradise en twee naburige county’s zijn bijna tienduizend huizen vernield, 52.000 mensen raakten dakloos.

Kort na het uitbreken van de branden, op 8 november, wekte Trump de woede van inwoners van het gebied. Trump zei op Twitter dat de branden te wijten waren aan slecht bosbeheer. Hij dreigde financiële bijdragen vanuit Washington te staken. Maar het grootste deel van de bossen in Californië zijn van de federale overheid.

Gisteren herhaalde hij dat. In een interview met Fox News verbaasde hij zich erover dat hij brandweerlieden dood hout had zien weghalen. “Dit had al weggehaald moeten zijn”, zei hij.

Bron : NOS

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Jongeren in Nederland wonen vaker bij ouders

Nederlandse wachtlijst geestelijke hulp telt 88.500 mensen