in ,

Burgemeesters vragen moslims om thuis te blijven tijdens Ramadan

Burgemeester van Arnhem en Rotterdam, Ahmed Marcouch en Ahmed Aboutaleb hebben moslims opgeroepen om thuis te blijven tijdens de Ramadan en niet hun huis te verlaten voor iftar, de maaltijd die na zonsondergang wordt gegeten.

De burgemeesters brachten hun boodschap uit via een video op Twitter, “Om gezondheidsredenen moeten we thuis bidden en eten,” benadrukten de burgemeesters, “Denk aan de gezondheid van uw dierbaren en blijf thuis!”

Landelijke moskeeën zijn gesloten vanwege het verbod op georganiseerde bijeenkomsten. Religieuze ceremonies zijn alleen toegestaan als er minder dan 30 mensen aanwezig zijn en sociale afstand kan worden gehandhaafd.

In Amsterdam hebben twintig moskeeën speciale teams van vrijwilligers opgezet om ervoor te zorgen dat groepen jongeren na zonsondergang niet op straat komen, zo meldt de Telegraaf. Alternatieve manieren om religieuze diensten te delen, worden ook door de gemeenschap verspreid.

“Normaal gesproken wordt het na de iftar druk in de moskeeën.” aldus stadimam Yassin Elforkani. “Maar nu dat niet mogelijk is, hopen we dat de buurtteams ervoor zullen zorgen dat er geen problemen zijn.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Het Coronavirus was al veel langer in Nederland

Trump stelt injectie van ontsmettingsmiddelen voor als behandeling tegen het coronavirus