in

Burgemeesters maken zich zorgen om een tweede Corona-golf

Vorige week vertelde Bruls aan Nieuwsuur dat een lokale afsluiting niet zinvol zou zijn en dat een regionale afsluiting ‘niet zou werken’.

Landen zoals,Portugal en Spanje hebben al lichtelijk last van een ‘tweede’ golf van het coronavirus en proberen deze door middel van een regionale of lokale lockdown te controleren. In Nederland is het (nog) niet zover maar verschillende burgemeesters zijn zich wel aan het voorbereiden voor een mogelijk uitbraak, “Ik schat zelf in dat een tweede golf waarin het hele land geraakt wordt misschien wel achterwege blijft.” zegt burgemeester van Dordrecht, Wouter Kolff. “Als het terugkomt zal dat een lokale of regionale brandhaard zijn. Daar zijn we ons op aan het voorbereiden. Ik denk dat we daar uiteindelijk wel klaar voor zijn.”

Ook Apeldoorn is voorbereid, “Ik denk dat we van de eerste maanden hebben geleerd met horten en stoten. Nu zijn we er op voorbereid.” aldus Ton Heerts, burgemeester van Apeldoorn.

De burgemeesters zijn er niet uit hoe een regionale lockdown eruit komt te zien, maar Theo Weterings, de burgemeester van Tilburg, gaat er van uit dat we niet meteen weer met z’n allen thuis hoeven te zitten, “Maar de voorzieningen zullen dan wel dicht moeten, daar moeten we rekening mee houden.”

We hoeven ons in Nederland nog geen zorgen te maken van een nieuwe uitbraak, maar volgens burgemeester Marianne Schuurmans van gemeente Haarlemmermeer wordt het een ‘spannende zomer’. Meeste burgemeesters zijn het niet met haar eens over de gevaren van de zomer, maar denken dat onze zorgen juist beginnen na de zomer, wanneer iedereen weer terug is van vakantie, “Het is misschien wel zomervakantie, maar het coronavirus gaat hoogstens met een winterslaapje. Daarom moeten wij in de waakstand blijven.” aldus Bruls.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Kroatië wacht twee jaar voordat het de Euro overneemt

RIVM meldt een stijging in Coronabesmettingen