in

Buren en kennissen over Ergün S. : “Hij gebruikte veel drugs.”

Getuigen vertellen dat de 33-jarige Rotterdammer, Ergün S., die ervan wordt verdacht Gina en Marinus (56 en 55 jaar) uit Slochteren om het leven te hebben gebracht in een bioscoop in Groningen, zich de laatste jaren erg vreemd gedroeg. Hij zwierf al een week door Groningen en heeft zich niet meer kunnen oppakken sinds de dood van zijn vader.

“Hij woonde hier samen met zijn vader sinds een jaar of acht. Na het overlijden van zijn vader ging hij het verkeerde pad op. Daarna was hij weinig thuis.” aldus een buurvrouw tegen RTL Nieuws.

Ook was de dader aan de drugs, volgens de buurvrouw, en liepen er altijd mensen in en uit het huis, “Hij had een wietplantage. Een keer was er een inval. Daarna mocht hij even het huis niet in.”

“Hij is een paar jaar geleden opgenomen geweest in een afkickkliniek. Daarna zag hij er even wat beter uit, meer verzorgd.”

Dat heeft niet lang geduurd en een kennis van Ergün Senarabaci bevestigt dat hij al een tijd niet meer zichzelf was, “Hij gebruikte veel drugs. Daardoor is hij schuw geworden.”

Volgens de buurvrouw heeft hij ook een vriendin maar ze hadden vaak ruzie. Volgens meerdere mensen hadden ze ook een dochter samen maar zij is met hun kind naar haar ouders gegaan in Groningen, “Ze waren al een jaar uit elkaar.”

De lichamen van het echtpaar Gina en Marinus (56 en 55 jaar) waren zaterdagochtend om 09:20 gevonden in de Pathé bioscoop in Groningen. Tijdens het onderzoek kwam al snel de 33-jarige Ergün S. naar voren en de politie verspreidde zijn foto en naam onder het publiek.

Op camerabeelden is te zien dat Ergün S. rond 07:30 uur de Pathé bioscoop in het centrum van Groningen binnenkomt en die kort daarop ook weer verlaat. Het is niet duidelijk wat hij binnen wilde doen.

De 33-jarige verdachte werd zondagochtend herkend op het Hoendiep in Groningen, niet ver van de bioscoop. De politie meldde dat hij een mes in zijn hand en een dreigende houding aannam.

Nadat een agent hem in zijn been heeft geschoten, is Ergün Senarabaci aangehouden en naar een ziekenhuis gebracht om daar verhoord te worden.

Zijn huis in Rotterdam is vergrendeld. De politie doet nog nader onderzoek.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Autoachtervolging en schoten afgevuurd in Veldhoven

Vorst in Nederland een feit