in ,

Buitenlandse donaties aan moskeeën zullen harder worden aangepakt

Minister van Justitie, Sander Dekker heeft het wetsvoorstel maandag naar de Tweede Kamer gestuurd. In het voorstel staat dat moskeeën die weigerden zich aan de wetgeving te houden, boetes zullen krijgen en dat de leidinggevenden van desbetreffende moskeeën het risico lopen een gevangenisstraf te krijgen.

Het wetsvoorstel volgt op de publicatie van een rapport in juni waarin staat dat veel moskeeën in Nederland worden gefinancierd door buitenlandse organisaties die een harde, antidemocratische versie van de islam willen promoten.

Daarnaast bevatte het regeerakkoord van het huidige akkoord een toezegging om te voorkomen dat er vanuit restrictieve moslimlanden geld binnenkomt in moskeeën, wat volgens het wetsvoorstel de Nederlandse vrijheden zou schenden.

Het wetsvoorstel zou burgemeesters, officieren van justitie en ‘andere gespecificeerde overheidsinstellingen’ het recht geven om in te grijpen als de openbare orde wordt bedreigd door ‘problematisch’ gedrag van de betrokken organisaties.

Deze zouden moskeebesturen kunnen ondervragen over buitenlandse giften, en naar de identiteit van de schenker als het om substantiële bedragen gaat.

“Buitenlands geld dat bedoeld is om organisaties te faciliteren of onder druk te zetten om aan te zetten tot haat, discriminatie en antidemocratische ideeën, past hier niet”, aldus Dekker. “Organisaties die openstaan voor dergelijke donaties kunnen er niet mee wegkomen.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Zwangere vrouwen worden gediscrimineerd op de werkvloer

Vertraagde daling in coronabesmettingen