in ,

Bruiner worden is niet gezond

Als het aan kanker expert, Peter Huijgens, ligt, worden alle zonnebanken zo snel mogelijk verboden, “Zonnebanken vormen een gevaar voor de volksgezondheid en moeten worden verboden.” Huidkanker is nu de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland, laten nieuwe cijfers van kankercentrum IKNL zien.

Het centrum, dat alle vormen van kanker registreert heeft 73 duizend gevallen van huidkanker gediagnosticeerd, waardoor het het snelst groeiende type kanker in het land is. Bij meer dan 50 procent van de nieuwe gediagnosticeerde patiënten, gaat het om huidkanker.

De toonaangevende kanker-expert, Peter Huijgens, van IKNL, die uit zijn functie in het centrum stapt, zei dat de toename van de diagnose van huidkanker het gevolg is van een toenemend bewustzijn van de gevaren van UV-straling.

“We moeten afstand nemen van het belachelijke idee dat bruiner worden gezond is. Zonnebanken zouden bij wet verboden moeten worden. Roodharigen weten dat ze zichzelf niet te veel moeten blootstellen aan de zon, maar dat is echt de boodschap voor iedereen met een blanke huid.” aldus Huijgens in de AD.

Vorig jaar werden er in totaal 118 duizend mensen gediagnosticeerd met kanker, ongeveer 2000 meer dan het jaar ervoor. Longkanker is de reden voor de meeste sterfgevallen door kanker. Vorig jaar stierven meer dan 10 duizend mensen aan de ziekte.

Het centrum meldt dat de toename van kankerpatiënten vooral te wijten is aan de bevolkingsgroei, een vergrijzende bevolking en risicofactoren.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Forum-leider Thierry Baudet onder vuur vanwege ‘Marokkanen’ tweet

Nepopa probeert kinderen naar buiten te lokken in Limburgse scholen