in

Britse ziekenhuizen zien meer COVID-19 gevallen dan in maart

De briefing werd gegeven door plaatsvervangend Chief Medical Officer, professor Jonathan Van-Tam, samen met Steve Powis, de medisch directeur van de National Health Service (landelijk gezondheidsdienst) in Engeland, en Dr. Jane Eddleston.

“De ziekenhuisopnames die we nu hebben, houden verband met infecties die we drie weken geleden hebben gehad.” aldus Van-Tam, “Het duurt even voordat mensen ziek genoeg worden om naar het ziekenhuis te komen en ze sterven niet op het moment dat ze aankomen.” voegde hij eraan toe.

“Het punt dat ik probeer te maken, is dat er een vertraging is tussen gevallen en wanneer we ziekenhuisopnames en sterfgevallen zien toenemen.”

Het was Powis die zei dat Groot-Brittannië nu meer coronapatiënten had dan in het voorjaar.

Powis voegde eraan toe dat het land nu dezelfde situatie nadert als Frankrijk en Spanje, waar het virus ook stijgt en de autoriteiten meer beperkingen invoeren om het stijgende aantal gevallen tegen te houden.

Hij voegde toe dat de Nightingale ziekenhuizen in Manchester, Sunderland en Harrogate worden voorbereid om coronapatiënten op te nemen. De Nightingale ziekenhuizen waren noodziekenhuizen die in het voorjaar werden opgericht om extra coronapatiënten op te vangen die vanwege capaciteitsredenen niet in normale ziekenhuizen konden worden behandeld.

Eddleston zei dat 30 procent van de bedden voor intensieve zorg in Greater Manchester wordt gebruikt voor coronapatiënten, wat de dienstverlening voor andere patiënten helpt verbeteren.

Premier Boris Johnson is van plan een nieuw lockdown-systeem voor Engeland aankondigen, evenals intensievere beperkingen in het noorden van Engeland.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

We moeten ons schrap zetten voor verdere maatregelen : 6854 nieuwe besmettingen

Horeca moet deuren sluiten en geen verkoop van alcohol in de avond