in

Britse ziekenhuizen plaatsen patiënten in hotels om ruimte vrij te maken voor coronapatiënten

Het is nog geen concreet voorstel, ‘maar het is iets waar we naar kijken’, zegt Britse minister van Volksgezondheid, Matt Hancock.

Duizenden patiënten zullen uit Britse ziekenhuizen worden ontslagen, en naar hotels of hun eigen huizen worden gestuurd, om ruimte te creëren voor coronapatiënten die intensieve zorg nodig hebben, meldden lokale media, woensdag.

Volgens een plan, genaamd “huis en hotel”, waarvan de gerelateerde documenten zijn gezien door de Guardian, bereiden ziekenhuizen zich voor om patiënten vroegtijdig op grote schaal te ontslaan voor “extra noodcapaciteit”.

De maatregel kwam toen het aantal coronapatiënten dat een ziekenhuisbehandeling nodig had, de afgelopen weken omhoogschoot tot maar liefst 35 duizend.

Het land heeft in de afgelopen week, 389.572 nieuwe coronagevallen geregistreerd.

Uit de documenten die de Guardian heeft gezien, bleek ook dat de National Health Service (NHS) verzorgingstehuizen zal vragen om coronapatiënten rechtstreeks uit ziekenhuizen, en zonder een recente negatieve test te accepteren, zolang ze 14 dagen in isolatie zijn geweest en geen nieuwe symptomen vertonen.

“Degenen die vroegtijdig uit ziekenhuizen worden ontslagen, zullen hulp krijgen van vrijwilligersorganisaties, waaronder St. John Ambulance en het Britse Rode Kruis, evenals van medisch personeel van de strijdkrachten en alle beschikbare NHS-medewerkers”, aldus het Britse dagblad.

Patiënten zullen echter niet worden gevraagd het ziekenhuis voortijdig te verlaten als ze nog steeds medisch risico lopen. “Dit is voor patiënten die niet in een ziekenhuisbed hoeven te liggen, maar toch in een beschermde omgeving moeten zijn”, aldus een functionaris.

“Er staat een enorme druk op de NHS en, zoals je zou verwachten, zoeken we naar verschillende manieren om die druk te verlichten”, aldus Hancock aan SkyNews.

Gevraagd naar de plannen voor “huis en hotel”, zei Hancock dat ze dat alleen zouden doen “als het klinisch de juiste keuze was voor iemand.”

“Maar in sommige gevallen hebben mensen steunend zorg nodig, ze hoeven niet echt in een ziekenhuisbed te liggen.”

Hij zei dat ze naar alle opties kijken, en dat het plan op geen enkele manier een concreet voorstel is, “maar het is iets waar we naar kijken, omdat we naar alle onvoorziene omstandigheden kijken.”

Hancock sprak ook over oproepen van enkele Tory-parlementsleden om de nationale lockdown op 8 maart te beëindigen.

Hij zei dat het “onmogelijk was om te weten” hoelang de beperkingen zouden voortduren.

“We zullen de beperkingen niet langer dan nodig houden, maar we zullen ze op hun plaats houden zolang ze nodig zijn,” voegde de minister toe.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Shell schrapt 900 banen in Nederland

Vaccinatieplicht om te mogen reizen binnen de EU