in

Britse vrouw aangevallen door 12 mannen en wordt zelf aangeklaagd

Een 19-jarige Britse vrouw is schuldig bevonden van liegen in een politierapport. Ze was in juli bij de politie om een klacht in te dienen, nadat ze was verkracht door een groep Israëlische jongeren in Ayia Napa, Cyprus, maar nou wordt ze zelf beschuldigd van een valse accusatie.

Ze was gearresteerd nadat ze de aantijging had ingetrokken dat ze in juli door 12 Israëliësche jongens in een hotel was aangevallen.

De vrouw zegt dat de Cypriotische politie haar, onder druk heeft laten verklaren dat ze heeft gelogen over het hele incident, maar de politie ontkent dit.

Een rechtbank in Paralimi heeft haar schuldig bevonden voor het indienen van een valse beschuldiging en publieke onrust.

De rechter bij de rechtbank van Famagusta heeft de veroordeling tot 7 januari uitgesteld. Ze kan een jaar gevangenisstraf en een boete van £ 1500 krijgen, maar haar advocaten hebben om een voorwaardelijke straf gevraagd.

Advocaat Michael Polak, directeur van Justice Abroad, die de vrouw bijstaat, vertelde BBC News dat “er een aantal grondslagen waren om tegen de beslissing in beroep te gaan”.

“Een van onze punten voor bezwaar is hoe de rechtbank een verklaring heeft geaccepteerd, die is gegeven zonder de aanwezigheid van een advocaat.” aldus Polak, die benadrukte dat dit een inbreuk is, op de Europese mensenrechtenwetgeving.

Hij bekritiseerde ook de behandeling van de zaak door rechter Michalis Papathanasiou, die volgens hem weigerde enig bewijs te horen over de vraag of de vermeende verkrachting plaatsvond.

Officieren van justitie zeiden dat de vrouw zelf en vrijwillig, een verklaring heeft geschreven en heeft ondertekend, die haar claims intrekken, tien dagen na de eerste aantijgingen. Maar de vrouw heeft in een verklaring aan de rechter vertelt dat dit is gebeurd onder dwang. Ze werd negen uur vastgehouden in een cel, waar ze werd ondervraagd en gedreigd met arrestatie. Haar advocaat mocht hier niet bij zijn.

Maar de rechter gelooft de 19-jarige vrouw niet. Hij was van mening dat ze heeft gelogen en heeft geprobeerd de rechtbank te manipuleren.

De groep had alles gefilmd op hun telefoons en terwijl de advocaten van de jonge vrouw dit zagen als bewijs van verkrachting, zag de rechter een ‘vrijwillige’ incident en kwam tot conclusie dat de vrouw in eerste instantie meteen loog over een verkrachting, omdat ze zich schaamde.

De 12 jongens die in eerste instantie waren aangehouden, zijn inmiddels vrijgelaten en de Britse vrouw moet haar straf afwachten.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Turks gezin is tweede keer slachtoffer van vuurwerkbom

De toekomst blijft een myserie