in

Britse student krijgt levenslang in Arabische Emiraten

De levenslange gevangenisstraf aan een Britse academicus, die werd beschuldigd van spionage voor het Verenigd Koninkrijk in de Verenigde Arabische Emiraten, is ‘schokkend’, zei de Britse minister van buitenlandse zaken, Jeremy Hunt, op woensdag.

“Ik ben diep geschokt en teleurgesteld door het vonnis vandaag,” zei Hunt.

Matthew Hedges (31) een promovendus van de universiteit van Durham, is meer dan zes maanden in een Verenigde Arabische Emiraten (VAE) gevangenis nadat hij was gearresteerd toen hij het land wilde verlaten.

Hij werd woensdag veroordeeld voor levenslang door een rechtbank van de VAE. Hij werd beschuldigd van spionage voor het Verenigd Koninkrijk.

Volgens de lokale mediaberichten werkte Hedges aan de effecten van Arabische Lente op het buitenlandse beleid van de VAE als een onderwerp voor een proefschrift.

Hunt zei in een verklaring dat hij persoonlijk de zaak van Matthew Hedges naar voren heeft gebracht op het hoogste niveau van de regering van de Verenigde Arabische Emiraten, “Ook tijdens mijn bezoek aan Abu Dhabi op 12 november.”

Hij heeft over de zaak gesproken met kroonprins Mohammed bin Zayed en minister van Buitenlandse Zaken Abdullah bin Zayed, “Het vonnis van vandaag is niet wat we verwachten van een vriend en vertrouwde partner van het Verenigd Koninkrijk en gaat in tegen eerdere garanties.”

Hunt zei dat de Britse consulaire ambtenaren nauw contact hebben gehad met Matthew Hedges en zijn familie, “We zullen al het mogelijke blijven doen om hem te ondersteunen.”

Hunt zei dat hij herhaaldelijk duidelijk heeft gemaakt dat de behandeling van deze zaak door de autoriteiten van de VAE gevolgen zal hebben voor de relatie tussen de twee landen, die op vertrouwen moet worden gebouwd, “Ik betreur het dat we deze positie hebben bereikt en dring er bij de VAE op aan om opnieuw te overwegen,” voegde hij eraan toe.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

“Stop onmenselijke situatie in China”

AS Roma stuurt uitnodiging naar leider van Turkse Nationalistische partij