in ,

Britse staatsburgers kunnen vanaf januari een NL reisverbod krijgen onder coronamaatregelen

Britse staatsburgers kunnen vanaf 1 januari te maken krijgen met een verbod op niet-essentiële reizen naar Nederland en de rest van de EU vanwege coronabeperkingen voor bezoekers van buiten de EU en de EER.

De Europese Commissie heeft aangegeven dat Groot-Brittannië, als niet-EU-land, niet langer zal worden vrijgesteld van de huidige reisbeperkingen voor het coronavirus zodra de overgangsperiode op 1 januari afloopt, meldt de Financial Times. De regels zouden geen gevolgen hebben voor Britten die momenteel in Nederland wonen.

In oktober kwamen de EU-lidstaten overeen om niet-essentiële reizen toe te staan vanuit een kleine groep landen met een laag besmettingsniveau, waaronder Australië en Nieuw-Zeeland.

Maar volgens de Financial Times zei een woordvoerder van de EU-commissie vorige week dat er geen plannen waren om dat uit te breiden naar het Verenigd Koninkrijk. “Dit is een beslissing die de gemeente moet nemen”, aldus de woordvoerder.

Op grond van Europese regels kunnen individuen in sommige gevallen nog Nederland en andere EU-landen binnenkomen, vooral voor werk, studie en dringende familiezaken.

Reisadvies

Nederland heeft ook zijn formele reisadvies voor het Verenigd Koninkrijk bijgewerkt om het nieuwe ‘tier’ -systeem in Groot-Brittannië te weerspiegelen, maar zegt nog steeds dat reizen strikt noodzakelijk moet zijn en ‘niet voor toerisme’.

Reizigers naar Groot-Brittannië moeten bij aankomst 14 dagen in quarantaine, maar dit wordt vanaf 15 december verkort tot vijf dagen als mensen een negatief PCR-testresultaat kunnen laten zien, zolang de test in het land is afgenomen.

Mensen die vanuit Groot-Brittannië naar Nederland terugkeren, moeten ook thuis een quarantaineperiode van 10 dagen in. Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken waarschuwt ook dat er nieuwe regels van kracht worden voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk vanaf 1 januari, als de overgangsperiode voorbij is, maar zegt dat deze nog in de maak zijn.

Reizigers worden ook gewaarschuwd om te controleren of hun ziektekostenverzekering hen dekt voor spoedeisende behandelingen in het land vanaf 2021.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Marokkaanse Nederlanders willen worden bevrijd van hun Marrokkaanse Nationaliteit

ChristenUnie : Basisverzekering zou de pil moeten dekken