in

Britse politie verklaart het steekpartij in Reading een terroristisch aanval

De Britse politie heeft het steekpartij in Reading waarbij drie mensen zijn omgekomen, een terroristisch incident genoemd, “De anti-terreur politie kan nu bevestigen dat het steekpartij dat gisteravond (20 juni) in Reading heeft plaatsgevonden tot een terroristisch incident is verklaard.” aldus de politie van Thames Valley in een verklaring.

Officieren van de anti-terreur afdeling in het Zuid-Oosten (CTPSE) hebben de hele nacht nauw samengewerkt met de Major Crime Department van de Thames Valley Police. Plaatsvervangend adjunct-commissaris Dean Haydon, senior nationaal coördinator van het netwerk voor terrorismebestrijding, heeft vanmorgen het incident tot een “terroristisch incident verklaard en CTPSE zal het onderzoek overnemen”, zo wordt het gemeld in de verklaring.

De lokale politie zei eerder dat er een moordonderzoek was gestart naar het incident waarbij een met een mes zwaaiende man drie mensen heeft gedood en drie anderen ernstig heeft verwond.

De politie heeft verklaard dat een 25-jarige man ‘ter plaatse werd vastgehouden en is gearresteerd op verdenking van moord’.

“We zullen de komende dagen en weken nauw samenwerken met onze partners om de Reading-gemeenschap gedurende deze tijd te ondersteunen, evenals met CTPSE terwijl ze hun onderzoek voortzetten.” aldus hoofdcommissaris John Campbell van de Thames Valley Police.

De minister van Volksgezondheid, Matt Hancock, had eerder al in een verklaring bekend gemaakt dat het incident niet als terreurdaad werd behandeld, maar kort daarna liet de politie weten dat de anti-terreur politie het onderzoek heeft overgenomen. Het is niet bekend waarom het incident nou wel als terreur wordt beschouwt.

De politie was gisterenavond rond 19 uur lokale tijd ter plaatse in Forbury Gardens in Reading, kort na een ‘Black Lives Matter’ protest, maar de politie heeft in een verklaring laten weten dat er geen verband is tussen het incident en het protest, “Er zijn geen aanwijzingen dat dit incident verband houdt met het Black Lives Matter protest dat vandaag in Reading heeft plaatsgevonden.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Omstreden ‘Coronaviruswet’ uitgesteld

Geen nieuwe Covid-19 doden