in

Britse politie arresteert een man en vrouw voor drones rond Gatwick

Twee mensen zijn gearresteerd in verband met het “criminele gebruik van drones” nadat ze een stilstand hebben veroorzaakt op een van de drukste luchthavens van Londen, zei de Britse politie zaterdag.

“In het kader van ons lopende onderzoek naar het criminele gebruik van drones die vluchten in en uit Gatwick Airport ernstig hebben verstoord, heeft Sussex Police twee arrestaties gedaan net na 10 uur ‘s avonds. op 21 december.” zei hoofdinspecteur James Collis.

Hij zei dat het onderzoek nog steeds doorgaat, evenals de politie-activiteit “om veerkracht op te bouwen om verdere invallen van drones te detecteren en te beperken, door een reeks tactieken in te zetten”.

Tot duizend vluchten waren geannuleerd of omgeleid nadat drone activiteit werd gedetecteerd sinds woensdag en bijna 140 duizend passagiers werden getroffen in een van de drukste tijden van het jaar.

Collis, die een beroep deed op het publiek voor meer informatie, zei: “De arrestaties die we vanavond hebben gedaan, zijn het gevolg van onze vastberadenheid om het publiek te beschermen tegen schade. Elke onderzoekslijn blijft open voor ons totdat we zeker zijn dat we de gevolgen hebben verzacht en ter preventie van verdere bedreigingen voor de veiligheid van passagiers.”

Gatwick-functionarissen van de luchthaven zeiden op zaterdagochtend dat het open was voor vluchten, maar drongen er bij passagiers op aan om voor vertrek eerst contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

Een woordvoerder zei dat de startbaan open is en 757 vluchten zullen doorgaan zoals gepland op zaterdag.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Beschuldigingen van seksueel misbruik tegen beroemde geestelijke leider

Man zwaar mishandeld met honkbalknuppel in Arnhem