in

Britse experts : Er komt een tweede coronagolf

Hancock meldt dat Bolton nu 120 coronabesmettingen, per 100 duizend inwoners heeft geregistreerd, dit is het hoogste percentage in het land.

Hij wijst, jonge twintigers, dertigers en pubs, aan voor de verspreiding van het virus.

Daarop kondigde Hancock aan, dat pubs en restaurants in Bolton alleen afhaalmaaltijden mogen serveren en moeten sluiten tussen 22 uur 05 uur. Ook mogen de bewoners van Bolton niet buiten hun huishouden om met mensen socialiseren.

Ook wordt er van de Britse regering verwacht om het aantal mensen dat zich in Engeland binnenshuis mogen verzamelen, terug te brengen van 30, tot een nog onbeslist aantal.

Jonathan Van-Tam, plaatsvervangend hoofd, medische dienst van Engeland, vertelt Sky News, “Dit is een virus waarmee we zullen moeten leren leven, en als we niet oppassen, als we dit vanaf dit punt niet ongelooflijk serieus nemen. Zullen we het heel moeilijk krijgen de komende maanden.” aldus Van-Tam.

“Mensen zijn te ontspannen”, waarschuwt Van-Tam, terwijl hij de toename van het aantal coronabesmettingen uitlegt, “We moeten ons allemaal realiseren, dat dit een voortdurende bedreiging voor ons is.”

Dr. David Nabarro, de speciale gezant van de Wereldgezondheidsorganisatie voor de wereldwijde COVID-19 respons, waarschuwt iedereen over een tweede coronagolf, tijdens in een gesprek met Sky news, “Het komt eraan.”

“Ik hou er niet van om het een tweede golf te noemen, ik zeg alleen dat er meer pieken zullen zijn en inderdaad, omdat het virus niet is veranderd.” aldus Nabarro, “Het is hetzelfde virus dat eerder dit jaar kwam en zoveel problemen heeft veroorzaakt. Het ligt gewoon op de loer, we zijn er erg goed in geweest om het tegen te houden met lockdowns en maatregelen.”

Huisvestingssecretaris, Robert Jenrick, heeft jongeren aangewezen en vertelt Sky News dat de jeugd die “aan het genieten waren, die deze maand misschien naar de universiteit gaan, een zekere mate van voorzichtigheid moeten betrachten, vooral als ze naar huis gaan en hun oudere familieleden zien.”

Hij benadrukt dat dit niet betekent dat je, je grootouders niet mag bezoeken, “Maar ik denk dat het betekent dat we dit najaar, dat extra niveau van gezond verstand moeten gebruiken.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Gelekte Prinsjesdagcijfers : Werkloosheid stijgt maar koopkracht groeit

Rechter vergelijkt hijab met pet en zonnebril : Verontschuldigd vijf jaar later