in

Britse en Zweedse toeristen niet welkom in Nederland

Het lijkt erop dat toerisme weer op gang zal komen vanaf 15 juni, wanneer de grenzen weer worden geopend voor meeste Europese landen, maar we mogen voorlopig nog geen Britten of Zweden verwelkomen, “Bezoekers uit het Verenigd Koninkrijk en Zweden zijn voorlopig niet welkom in Nederland wanneer het toerisme op 15 juni weer op gang komt.” aldus de premier op woensdagavond aan verslaggevers.

“Het Verenigd Koninkrijk en Zweden zullen op de Nederlandse ‘verboden lijst’ vermeld blijven vanwege het risico op het coronavirus.” zei Rutte. “De boodschap is dat we op dit moment geen Britse mensen en Zweden willen hebben. Als ze toch komen, moeten ze twee weken in quarantaine.”

Vanaf 15 juni mogen we er weer op uit naar 12 landen, waaronder Duitsland, België, Italië, Kroatië en de Nederlandse Caribische eilanden. “De gezondheidsrisico’s moeten hetzelfde zijn als hier.” aldus Rutte.

De premier liet weten dat andere Europese landen, zoals Spanje en Frankrijk, later nog zullen worden toegevoegd aan de lijst met landen, “als ze de beperkingen voor toeristen uit Nederland formeel opheffen”. Ook voegde hij toe dat we dit “stap voor stap doen”.

Reizen buiten de EU mogen echter alleen op grond van ‘essentiële reizen’ en iedereen die zo een reis neemt, zal bij terugkeer twee weken in quarantaine moeten gaan, “En we zullen mensen die vastlopen niet worden teruggehaald.” aldus Rutte.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Turkish Airlines zal hygiënekits beschikbaar stellen tijdens vluchten

Anti-Racisme protest Rotterdam vroeg beëindigd vanwege drukte