in ,

Brits onderzoek : Immuun tegen het Coronavirus vanwege COVID19-antilichamen

De antilichamen van COVID-19 zorgen voor immuniteit tegen de ziekte gedurende enkele maanden, maar herinfectie is later nog steeds mogelijk, volgens een nieuwe studie.

Een rapport van de Public Health England (PHE) Siren suggereert dat een persoon die herstelt van een corona-infectie gedurende ten minste vijf maanden beschermd is tegen een nieuwe infectie,en dat het beschermingsniveau ligt op 83 procent.

De onderzoekers vonden 44 mogelijke COVID19-herinfecties onder 6614 deelnemers die bewijs van de vorige infectie vertoonden, en volgens eerdere bevindingen kunnen sommige mensen met antilichamen de ziekte nog steeds overdragen.

De studie geeft het “duidelijkste beeld tot nu toe van de aard van antilichaambescherming”, zei prof. Susan Hopkins van PHE. “We weten nu dat de meeste van degenen die het virus hebben gehad en antilichamen hebben ontwikkeld, beschermd zijn tegen herinfectie.”

Er kan niet met zekerheid worden gezegd hoe lang de bescherming duurt, maar het is wel duidelijk dat “mensen het virus nog steeds kunnen doorgeven”.

“Dit betekent dat, zelfs als u denkt dat u de ziekte al heeft gehad en beschermd bent, u er zeker van kunt zijn dat het hoogst onwaarschijnlijk is dat u ernstige infecties zult krijgen.” aldus Hopkins, die toevoegt dat er nog steeds een risico bestaat dat je een infectie kunt oplopen “en deze op anderen overdraagt”.

“Het is nu meer dan ooit van essentieel belang dat we allemaal thuis blijven om onze gezondheidszorg te beschermen en levens te redden.”

Het beschermingsniveau door verschillende vaccins varieert aangezien het Pfizer / BioNTech-vaccin 95 procent bescherming beloofd, en de Moderna prik 94 procent bescherming biedt. Het Oxford / AstraZeneca-vaccin heeft een werkzaamheid van 70 procent.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Huizenprijzen stegen vorig jaar met bijna 12%

Discussie in Tweede Kamer : Sluit alle moskeeën in Nederland