in

British Airways stopt per direct de vluchten naar Cairo

De British Airways heeft in een verklaring laten weten dat ze alle vluchten naar Cairo, tijdelijk hebben stopgezet, voor veiligheidsbelangen.

“We evalueren voortdurend onze veiligheidsmaatregelen op al onze luchthavens over de hele wereld en hebben zeven dagen lang vluchten naar Cairo uit voorzorg opgeschort om verdere beoordeling mogelijk te maken.” aldus de Britse luchtvaartmaatschappij, die een vlucht naar Cairo heeft geannuleerd, terwijl de passagiers klaar waren om te boarden.

Er wordt niet veel vrijgegeven over het veiligheidsrisico dat de annulering van de vluchten veroorzaakte, maar zoals vermeld, “de veiligheid van onze klanten komt eerst. ”

Een van de passagiers zei dat de vlucht was geannuleerd toen ze op het punt stonden om in te gaan stappen.

Vrijdag waarschuwde het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken de mensen van “verhoogd risico van terrorisme tegen de luchtvaart”, en zei dat er extra veiligheidsmaatregelen waren getroffen voor vluchten vanuit Egypte.

Reactie vanuit Egypte

De administratie van Cairo International Airport noemde de besluit van de Britse luchtvaartmaatschappij een “interne zaak”.

Volgens het lokale dagblad heeft, Ahmed Fevzi, hoofd van Cairo Airport Company, verteld dat ze geen kennisgeving van de British Airways hebben ontvangen over schorsing van vluchten naar Cairo.

Ondertussen zei het Egyptische Ministerie van Burgerluchtvaart dat het besluit tot schorsing niet was uitgevaardigd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken van het Verenigd Koninkrijk, noch door het Ministerie van Verkeer.

De Duitse luchtvaartmaatschappij, Lufthansa, heeft zaterdag ook alle vluchten van Cairo geannuleerd vanwege veiligheidsrisico’s.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Britse pond zakt weg om Boris

Bezoekers vast in kapotte megazweefmolen op Tilburgse kermis