in ,

British Airways krijgt een boete van 205 miljoen

British Airways staat op het punt om een record te breken, maar het is niet eentje waar ze trots op zullen zijn. De luchtvaartmaatschappij wordt geconfronteerd met een boete van 205 miljoen euro als gevolg van een datalek in 2018. Dit is de grootste boete ooit die door de Britse Commissaris voor de veiligheid is opgelegd.

British Airways onthulde afgelopen september dat hackers gegevens hadden gestolen van ongeveer 380 duizend klanten van haar website en mobiele app, gedurende een periode van twee weken die begon op 21 augustus. In oktober zeiden ze dat nog 185 duizend klanten waren getroffen dan eerder aangegeven en dat het ging om een langere periode dan twee weken.

De ICO zei maandag dat verscheidenheid aan informatie in gevaar was gebracht door “gebrekkige veiligheidsregelingen bij British Airways, met inbegrip van log-in van klanten en betaalkaartgegevens, reisboekingen en naam- en adresgegevens.”

De Britse Commissaris voor de veiligheid heeft laten weten dat ze de luchtvaartmaatschappij een boete willen opleggen van 205 miljoen euro, dat is 1,5% van British Airways wereldwijde omzet in 2017.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Zin in de vakantie? Het wordt leuk én krankzinnig druk

Kerk ontslaat Amsterdamse priester Pierre Valkering na coming-out