in

British Airways klaagt Britse regering aan wegens quarantainevoorschriften

Britse vliegtuigmaatschappij British Airways heeft een gerechtelijke procedure gestart tegen de Britse regering, zo meldden lokale media op zondag, over de nieuwe quarantainevoorschriften voor internationale aankomsten die vanaf morgen in werking zullen treden.

International Airline Group (IAG), eigenaar van de luchtvaartmaatschappij, heeft de regering vrijdag een protocolbrief gestuurd, de eerste stap in een rechterlijke toetsing.

Vanaf maandag eist de Britse regering dat reizigers uit het buitenland twee weken in quarantaine moeten.

British Airways heeft vocaal geprotesteerd tegen de plannen van de regering en de brief van IAG werd mede ondertekend door collega-luchtvaartmaatschappijen en rivalen, EasyJet en RyanAir.

Zo staat er in de brief, “Naar onze mening is de regering er niet in geslaagd een geldige rechtvaardiging te vinden voor het algemene karakter van de regelgeving, vooral gezien het extreem strenge karakter van de zelf isolerende bepalingen die van toepassing zijn.”

Ook staat er dat het beleid van de regering onlogisch en oneerlijk is, ‘en de komende maanden is het te laat om een impact te hebben op de snelheid van overdracht van het coronavirus binnen het Verenigd Koninkrijk.’

Er bestaat een angst dat de quarantainevoorschriften elk vooruitzicht op herstel in de luchtvaartsector zou kunnen verpesten, aangezien de Britse en de wereldeconomie door de pandemie al in zware financiële nood verkeren.

IAG topman, Willie Walsh, had het regeringsbeleid eerder beschreven als ‘verschrikkelijk’ en zei vrijdag tegen Sky News, “We vinden het irrationeel, we vinden het onevenredig en we overwegen juridische stappen te nemen tegen deze wetgeving.”

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Grote stijging in coronabesmettingen sinds 1 juni

Vrouw met hoofddoek op bezoek in Uitgeest en wordt bestempeld als ‘gevaarlijk’