in

Brit die amnestie kreeg van Emiraten is weer in Engeland

De Britse academicus Matthew Hedges, die was veroordeeld met levenslang in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) wegens spionage, is maandag vrijgelaten na een “genadige gratie” en is weer teruggekeerd naar het Verenigd Koninkrijk.

“Ik weet niet waar ik moet beginnen met mensen te bedanken die mijn vrijlating tot stand hebben gebracht.” zei Hedges bij zijn aankomst.

“Hartelijk bedankt aan de Britse ambassade en het ‘Foreign and Commonwealth Office’ voor de inspanningen om ervoor te zorgen dat ik veilig thuis ben gekomen”, voegde hij eraan toe.

Het federale hof van Abu Dhabi veroordeelde de 31-jarige academicus tot levenslang in de gevangenis, die vorige week was tegengehouden wegens spionage en het verstrekken van gevoelige informatie aan buitenlandse partijen, maar hij werd maandag vrijgelaten na gratie van ambtenaren van de Emiraten.

Hedges, een promovendus van de universiteit van Durham werd gearresteerd op Dubai International Airport in mei voordat hij aan boord ging van een vlucht naar het Verenigd Koninkrijk na een werkbezoek van twee weken aan de Emiraten. Hij zat al mer dan zes maanden vast in een Emiraten gevangenis.

In oktober hebben de autoriteiten van Emiraten, Hedges verwezen naar het federale hof van beroep van Abu Dhabi op beschuldiging van het doorgeven van gevoelige militaire, politieke en economische informatie aan het buitenland.

Volgens lokale mediaberichten werkte Hedges aan de effecten van Arabische Lente op het buitenlands beleid van de Emiraten als een onderwerp voor een proefschrift.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Vakbond dreigt met acties bij PostNL

“Brexit-deal kan de handel tussen de VS en het VK belemmeren”