in

‘Brexit zal etnische minderheden het hardst treffen’

Volgens deelnemers aan een parlementaire sessie op donderdag, zullen etnische minderheden (BAME) in het Verenigd Koninkrijk gaan het meeste verliezen nadat het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat.

“Brexit bedreigt niet alleen het sociale weefsel van zwarte, Aziatische en etnische minderheidsgemeenschappen in het Verenigd Koninkrijk, het vormt ook een economische bedreiging”, vertelde Dinesh Dhamija, plaatsvervangend penningmeester van de Liberal Democratisch partij, tijdens een evenement, georganiseerd door de People’s Vote Campaign, waarin wordt gepleit voor een nieuw referendum over elke Brexit-deal.

Deze economische dreiging, zo stelde hij, zal minderheidsgemeenschappen met minder kansen op werk zien en hen kwetsbaarder maken voor haatmisdrijven, xenofobie en zelfs geweld.

“Als je naar enkele van de politieke beslissingen kijkt, hebben ze een onevenredig effect op etnische minderheidsgemeenschappen”, zegt Bashir Ibrahim, een woordvoerder van de People’s Vote Campaign en voorzitter van het evenement.

Rupa Haq, een Labour-parlementslid van Aziatische komaf, wiens kiesdistrict stemde om te blijven, zei dat de minderheden die op de Brexit hebben gestemd, gelogen werden door de verlofcampagne, die beweerde dat verminderde Europese migratie de overheid prioriteit zou geven aan niet-Europese migratie.

“Het was een strategie van de Verlaat-campagne om de hashtag ‘SaveOurCurry’ te hebben en Priti Patel, die toen minister van de regering was, zei: ‘het is prima, als we stoppen met het brengen van deze EU-mensen. Dan kunnen de curry-chefs in grote getallen komen kun je je curry hebben.” zei Haq van de aanloop naar het Brexit-referendum van juni 2016.

“Het is niet waar,” voegde hij eraan toe.

Dami Olatuyi, voormalig vrijwilliger van d Verlaat-campagne en kiezer, zei dat zijn aanvankelijke beslissing om te stemmen voor de Brexit gebaseerd was op angst voor immigratie, met name uit Oost-Europa, en de vermeende dreiging dat dit zou leiden tot minder banen en dat EU-migranten meer de voorkeur zouden krijgen.

Olatuyi zei dat sommigen aanstoot namen aan de manier waarop Europeanen relatief eenvoudig het Verenigd Koninkrijk konden betreden, in tegenstelling tot niet-EU-migranten die werden beperkt door het visumbeleid van de regering.

De meerderheid van de BAME-mensen (75 procent) in het Verenigd Koninkrijk heeft gestemd om in de EU te blijven.

De belangrijkste factor die BAME-stemmers van hun blanke tegenhangers scheidde, was hun afkeer van de xenofobe en racistische campagne voering van de Verlaat-campagne, waardoor het stemmen in de EU een stem tegen xenofobie en racisme en steun voor integratie en integratie bleef, volgens een studie van Kings College London .

Sinds premier May haar Brexit-terugtrekkingsovereenkomst op 13 november heeft afgerond, heeft het massale kritiek gekend van binnen haar partij en van de oppositiepartij Labour, waarbij twee van haar kabinetsleden ontslag hebben genomen uit protest.

Het is onduidelijk of May in staat zal zijn om de deal door het parlement te krijgen, aangezien de Democratic Unionist Party, de partij waar May van afhankelijk is voor het aannemen van wetgeving, herhaaldelijk heeft verklaard dat zij tegen haar deal zullen stemmen, net zoals andere partijen in het parlement.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Twee politieagenten gedood bij aanval Chinese Consulaat in Pakistan

Pas op het kan glad zijn, eerste strooiwagens rijden weer uit