in

“Brexit-deal kan de handel tussen de VS en het VK belemmeren”

De Amerikaanse president Donald Trump zei maandag dat de Britse Brexit-overeenkomst de handel tussen Washington en Londen kan belemmeren, een suggestie die door de laatste is verworpen.

Trump liet verslaggevers buiten het Witte Huis weten dat at de deal die de Britse premier Theresa May met Brussel heeft gesloten “goed klinkt voor de EU”

“Ik denk dat we serieus moeten kijken, of het Verenigd Koninkrijk wel of niet met ons mag handelen, omdat je op dit moment weet dat als ze naar de deal kijken, ze misschien niet met ons kunnen handelen,” zei hij.

“Dat zou geen goede zaak zijn, ik geloof niet dat ze het meenden, ik geloof niet dat de premier dat bedoelde en hopelijk kan ze daar iets aan doen,” zei Trump. “Maar nu, terwijl de deal in stand is, kunnen ze misschien niet handelen met Amerika en ik denk niet dat ze dat willen. Dat zou een groot negatief punt zijn voor de deal.”

Het kantoor van May zei dat de overeenkomst het Verenigd Koninkrijk toestond handelsovereenkomsten te ondertekenen met landen over de hele wereld, inclusief de Verenigde Staten.

“De basis is al gelegd voor een ambitieuze overeenkomst met de Verenigde Staten via onze gezamenlijke werkgroepen, die tot nu toe vijf keer hebben vergaderd”, zei een woordvoerder van het kantoor.

Op zondag keurde het blok met 27 leden de terugtrekkingsovereenkomst en de politieke verklaring over de toekomstige betrekkingen tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk goed.

Een zeer turbulente periode ligt nu voor de leden van het Britse parlement, omdat zij de komende weken zullen stemmen over de deal.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Brit die amnestie kreeg van Emiraten is weer in Engeland

2e generatie Turkse en Marokkaanse jongeren trouwt later