in ,

Booking.com vraagt geen overheidssubsidies meer aan

Hotelreserveringswebsite Booking.com zal niet nogmaals hulp van de Nederlandse overheid aanvragen om de coronaviruscrisis het hoofd te bieden, maar is nu op zoek naar ‘langetermijnoplossingen’ om de aanzienlijk lage vraag naar reizen op te vangen, meldde het Financieele Dagblad vrijdag.

Het in Amsterdam gevestigde bedrijf werd zwaar bekritiseerd omdat het in de eerste subsidieronde om steun had gevraagd om het loon van het personeel te betalen, aangezien ze vorig jaar een winst hadden geboekt van 4.9 miljard dollar.

In Nederland werken zo’n 5500 mensen voor Booking.com.

De NOW-uitspraak is bedoeld om bedrijven te helpen hun baan te behouden en als dat niet het geval is moeten ze geen aanvragen indienen.” vertelde Hans de Boer, voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW aan Radio 1-nieuws.

Het personeel van Booking.com is vrijdagochtend op de hoogte gebracht van het besluit en de ondernemingsraad is nu in gesprek over de contouren van een sociaal plan, aldus de FD.

Andere platformgebaseerde bedrijven, waaronder Uber en Airbnb, hebben hun personeelsbestand al met maar liefst 25 procent verminderd.

Booking.com boekte een verlies van bijna 700 miljoen euro in het eerste kwartaal doordat de wereldwijde boeking met 85 procent kelderde.

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Fraude met betrekking tot coronavirus-subsidies worden onderzocht

Turkije in lockdown tijdens Eid