in , ,

Booking.com verliest 699 miljoen dollar in eerste kwartaal 2020

Het gaat niet heel goed met de reisbranche vanwege strenge coronamaatregelen wereldwijd. Zo heeft Booking Holdings, de Amerikaanse moederonderneming van het in Amsterdam gevestigde Booking.com, 699 miljoen dollar verlies geleden in het eerste kwartaal van 2020. Boekingen zijn met 43 gedaald als gevolg van de corona-epidemie.

De cijfers geven echter niet de werkelijke impact van de crisis weer, omdat het coronavirus pas in maart echt toesloeg. In het eerste kwartaal van 2019 boekte het bedrijf een winst van 765 miljoen dollar, “In maart daalden onze geboekte kamernachten met meer dan 100 procent, wat betekent dat we tijdens dat periode meer annuleringen ontvingen dan nieuwe boekingen.” aldus CEO Glenn Fogel tijdens de winstpresentatie, “Zo kan je het ook bekijken, onze nieuw geboekte kamernachten, die de impact van annuleringen uitsluiten, daalden in maart met meer dan 60 procent op jaarbasis en in april met meer dan 85 procent. Dit geeft u een duidelijke indicatie van de mate waarin ons bedrijf momenteel wordt getroffen door deze crisis.”

“Desalniettemin”, zei Fogel, “zijn er tekenen van herstel op sommige markten, voornamelijk voor binnenlands vervoer.” Booking.com staat in de vuurlinie voor het aanvragen van Nederlandse overheidssteun om haar 5500 werknemers in Nederland te betalen.

Het bedrijf is een grote werkgever in Amsterdam met een IT-personeelsbestand van 80 verschillende nationaliteiten. De aanvraag voor ondersteuning van betalend personeel volgt in 2019 een groot aandeleninkoopprogramma. Het bedrijf heeft de afgelopen weken ook 4 miljard dollar geleend op de kapitaalmarkten.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Sportscholen woedend op besluit van het kabinet

Duitsland waarschuwt voor tweede golf Coronavirus