in , ,

Booking.com ontslaat 25% van personeel

In totaal zal Booking.com hun personeelsbestand van 17 duizend medewerkers verminderen met 4.375 banen. Momenteel werken er 5.500 mensen voor het bedrijf in Amsterdam, verspreid over meerdere locaties. Het personeel werd op dinsdagochtend geïnformeerd over het banenverlies.

In mei zei Booking.com dat het voor de tweede keer geen hulp van de Nederlandse regering zou aanvragen om de coronacrisis het hoofd te bieden, maar dat het op zoek was naar ‘langetermijnoplossingen’ om de aanzienlijk lagere vraag naar reizen op te vangen.

Het in Amsterdam gevestigde bedrijf werd zwaar bekritiseerd omdat het in de eerste subsidieronde om steun had gevraagd om het loon van het personeel te betalen, aangezien het vorig jaar een winst van 4,9 miljard dollar had behaald. In totaal ontving het bedrijf bijna 65 miljoen euro aan subsidies om banen te behouden.

Andere platformgebaseerde bedrijven, waaronder Uber en Airbnb, hebben hun personeelsbestand al met maar liefst 25 procent verminderd.

Booking.com boekte een verlies van bijna 700 miljoen euro in het eerste kwartaal doordat wereldwijde boekingen zijn gekelderd met 85 procent.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Trump belooft Chinese video-app TikTok te verbieden

Nederland biedt hulp aan Libanon bij opsporen en redden van slachtoffers