in ,

Bonje om spotje SP: Asscher sneert over ’Ferrari’

PvdA-leider Lodewijk Asscher is allerminst te spreken over een campagnefilmpje van de SP voor de aankomende Europese verkiezingen.

Het spotje draait om een man die als twee druppels water lijkt op Eurocommissaris Frans Timmermans (PvdA). Hij wordt door de socialisten stevig op de hak genomen.

In het filmpje wordt de Timmermans look-a-like (met grijze stoppelbaard en doorzichtig brilmontuur) door zijn chauffeur afgezet bij een mondaine villa, die de kapitale Limburgse woning van de Eurocommissaris doet suggereren. Hij stapt het pand binnen en kijkt haast verliefd naar een schilderij van EU-baas Jean-Claude Juncker. Ook speelt hij oorlogje met speelgoedtanks en gooit hij grijnzend paperassen uit een mapje ’referendum results Netherlands’ in de haard.

Premier Rutte komt ook voor in het spotje. Hij is een trekpop aan het touwtje waarmee de nep-Timmermans zijn toilet doortrekt.

De hoofdfiguur, door de SP’ers Hans Brusselmans gedoopt, schrokt aan het eind een slagroomtaart met de Nederlandse vlag naar binnen. „Stop de Europese elite. Laat ze Nederland niet opslokken”, klinkt de voice-over.

PvdA-leider Asscher vindt het allemaal niet fraai. Hij zou liever zien dat linkse partijen samen optrekken. „Verdeeldheid op links is feest voor rechts”, twittert hij waarschuwend richting SP-leider Lilian Marijnissen.

In dezelfde tweet deelt hij echter een plaagstoot naar haar uit. „Deze actie staat jou minder dan die Ferrari”, sneert hij. Daarmee doelt hij op de peperdure sportwagen waarmee de socialistische leider rondreed tijdens de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen. Dat kwam háár op veel kritiek te staan.

Bron : De Telegraaf
Foto : Twitter Lodewijk Asscher

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Trump wil publicatie Mueller-rapport blokkeren

Biecht: dominee bezwangert getrouwde vrouw