in

Boko Haram blokkeert humanitaire hulp in Nigeria

Boko Haram-geweld is een grote tegenslag voor belangrijke humanitaire interventies en sociaaleconomische ontwikkeling in het noordoosten van Nigeria, zei een voedingsdeskundige bij het Kinderfonds van de Verenigde Naties (UNICEF) donderdag.

De opstand van Boko Haram heeft bijna 30 duizend levens geëist en meer dan 2 miljoen mensen uit het Tsjaad-gebied verdreven, waardoor miljoenen kinderen zijn ouderloos zijn verlaten. Veel landbouwgronden zijn verlaten en de voedselzekerheid is bedreigd.

Tientallen humanitaire hulpverleners zijn gedood of ontvoerd, wat heeft geleid tot hulpverleningsorganisaties zonder winstoogmerk die de regio verlaten.

“We kunnen niet praten over ontwikkeling of voedselzekerheid wanneer mensen niet ergens kunnen wonen of in feite niet zeker weten of ze niet zullen worden gedood bij de volgende aanval”, zei Davis Bamidele Omotola, voedingsconsulent van UNICEF, bij de afsluiting van een tweedaagse media-dialoog over ondervoeding bij kinderen.

“We moeten de crisis zo snel mogelijk oplossen om de crisis van ondervoeding goed aan te pakken. De regering moet deze crisis dringend aanpakken. Je kunt niet over voedzaam eten praten als je niet eens een huis hebt om in te verblijven. Mensen moeten kunnen leven voordat we over ontwikkeling praten. ‘

Hij riep de regering ook op om voorrang te geven aan financiering voor interventies gericht op de meer dan een miljoen ondervoede kinderen in de regio.

“We hebben ook te maken met het probleem dat de overheid de tegenwaardefondsen niet bereikt om de ernstig ondervoede kinderen te behandelen. Op dit moment helpt de DFID (Verenigd Koninkrijk’s Afdeling voor Internationale Ontwikkeling) met voorzieningen van de Ready to Use Therapeutic Food (RUTF) voor ten minste 240 duiend van de kinderen. Maar wat gebeurt er met de overigen?” zei hij.

RUTF is een vitamine en mineraal verrijkte pinda pasta gemengd met droge melkproducten. Het is door Artsen Zonder Grenzen en andere hulpgroepen aangekondigd als een krachtig hulpmiddel om kinderen te helpen die lijden aan ernstige ondervoeding.

Geoffrey Njoku, communicatie-expert bij UNICEF, zei dat budgethervormingen nodig zijn om financiering voor voeding vrij te maken.

“Dit impliceert betrokkenheid bij de stakeholders, met name de wetgevers en leidinggevenden, over waarom geld moet worden vrijgegeven voor voeding.

“Daarbij moeten ze zien welke impact hun acties of inactiviteit hebben op niet alleen de getroffen kinderen, maar de samenleving als geheel,” zei Njoku, en drong er bij de media op aan om de agenda te bepalen terwijl Nigeria bereid is om verkiezingen te houden in februari.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

De Jong in één klap de duurste Ajax-speler ooit

Veel regen, vooral tijdens avondspits