in ,

BN’ers ‘doen niet meer mee’ : #ikdoenietmeermee tegen Coronamaatregelen

En zij is niet de enige. Ook andere artiesten, zoals Tim Douwsma, Bizzey en Thomas Berge, delen dezelfde boodschap.

Natuurlijk blijven de reactie niet achter, “Loop volgende week anders een dagje met mij mee op de Covid-afdeling in Delft.” schrijft een volger onder de Instagrampost van Bizzey. en een andere volger deelt, “Ik ken een paar mensen die dankzij corona niet meer meedoen aan het feestje dat leven heet.”

Famke Louise kan ook niet rekenen op steun van haar eigen volgers, “Wat is dit nou weer voor iets doms?”, en variaties van deze reactie staan vol onder haar video-post.

De ‘trending’ hashtag zorgt voor veel verontwaardiging, “Het stellen van kritische vragen is prima, maar #ikdoenietmeermee gaat te ver.” schrijven andere Twitteraars. Deze artiesten hebben allemaal een grote (jongere) aanhang en claimen, ‘zich niet meer aan de regels te houden op het moment dat besmettingen in die groep enorm oplopen.’ Veel mensen op Twitter of Instagram vinden dit onverantwoord gedrag.

Minister van Volksgezondheid, Hugo de Jonge, heeft inmiddels gereageerd op de hashtag en heeft geen goed woord te zeggen over de BN’ers, die hun volgelingen vragen zich tegen de coronarichtlijnen van het kabinet te keren. “Onverantwoord.” aldus De Jonge vanochtend.

“Het is goed om kritisch te zijn. Vragen stellen moet. Dat is ook goed. Maar zo maar niet meer meedoen, zo werkt de samenleving niet. Dat kan niet.” zegt De Jonge, die benadrukt dat we de jongeren nodig hebben, “we hebben iedereen nodig om dat virus onder controle te houden. Zomaar zeggen, ik doe niet meer mee, is echt onverantwoord.”

©NieuwsOn
Foto : @famkelouise_ (Instagram)

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Carnaval wordt een sombere viering volgend jaar

Coronabesmettingen stijgen binnen een week naar 13.471: IC’s zitten vol