in ,

Bloedbeeld coronapatiënt voorspelt of ziekte ernstig gaat verlopen of niet

Internationaal onderzoek onder leiding van het Nederlandse academische ziekenhuis Radboudumc heeft een manier bedacht om te voorspellen welke patiënten waarschijnlijk ernstige gevolgen zullen ondervinden aan gevolgen van Covid, door te kijken naar immuuncellen in het bloed van patiënten.

Coronapatiënten, die gedurende een langere tijd onder de gevolgen van de infectie lijden, hebben doorgaans meer actieve immuuncellen, vonden onderzoekers.

Een corona-infectie gaat vaak gepaard met specifieke veranderingen in het bloed en vroege identificatie van mogelijk kritieke patiënten kan de mortaliteit verminderen door tijdige interventies, aldus de onderzoekers.

“De veranderingen kunnen door een algoritme worden gebruikt om te voorspellen welke patiënten zonder beademing zullen herstellen en welke binnen twee weken zullen verslechteren en intensieve zorg nodig hebben.” zeggen onderzoekers.

“Het bloedonderzoek is volledig geautomatiseerd, goedkoop en direct beschikbaar omdat het één van de meest voorkomende medische procedures is. De score op basis van de nieuwe identificatietechniek voor bloedcellen zal zorgverleners helpen bij het bedenken van passende behandelplannen”, aldus hoofdonderzoeker André van der Ven.

De resultaten van het onderzoek zijn gepubliceerd in medisch tijdschrift eLIfe.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Frankrijk overweegt openen van grenzen met Groot-Brittannië

Campagne om mensen te overtuigen zich te vaccineren