in

Bloedbanken in Nederland gaan alle bloed testen op coronavirus

Ook bloedbanken gaan voorzorgmaatregelen nemen tegen het coronavirus. Er zal met een nieuwe bloedtest een landelijk bevolkingsonderzoek starten naar het nieuwe coronavirus in alle bloedbanken in Nederland. Deze testen zouden binnen enkele weken moeten beginnen.

Zo zegt, art-microbioloog Hans Zaaijer van Sanquin aan RTL Nieuws, “We gaan kijken hoeveel mensen corona hebben gehad, zodat wetenschappers kunnen zien hoe het virus zich verspreidt en hoe het staat met de groepsimmuniteit.” Ook zegt Zaaijer dat er dagelijks zo een 2000 bloeddonoren komen bij de bloedbank, “Dat is een goede vertegenwoordiging van de mensen van 18 tot 79 door het hele land.”

Het onderzoek zal op basis van anonimiteit gebeuren, “De onderzoekers krijgen dus niet de namen van de donoren te zien. En we zullen dus ook niet onze donoren informeren of we antistoffen bij ze in het bloed hebben gevonden.”

Zaaijer zegt dat hij begrijpt dat mensen, waaronder ook de donoren de gang van deze onderzoek zou willen weten maar hij benadrukt dat dit een wetenschappelijk onderzoek is ‘om de verspreiding te onderzoeken en te kijken hoe de groepsimmuniteit verloopt.’ Hij benadrukt nogmaals dat anonimiteit belangrijk is bij zo een onderzoek.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

475 doden aan het coronavirus in één dag in Italië

Drogisterijen vragen iedereen nogmaals om niet te hamsteren