in

Bitcoin zakt tot 10.000 dollar

De waarde van de bitcoin is vanochtend gezakt tot ongeveer 10.000 dollar. Een directie oorzaak aanwijzen voor koerswijzigingen van cryptomunten is doorgaans lastig, maar de Amerikaanse president Donald Trump uitte vrijdag nog forse kritiek op de bitcoin en de plannen van Facebook om een eigen cryptomunt te lanceren, de Libra.

De bitcoin was de laatste maanden bezig met een flinke opmars, al ging dat gepaard met de nodige horten en stoten. Eind juni naderde de koers de 14.000 dollar om vervolgens terug te zakken onder de 10.000 dollar.

Na een nieuwe piek van ruim 13.000 dollar zakte de waarde vanochtend volgens Coinmarketcap.com, dat de waarde van honderden cryptomunten bijhoudt, tot net geen 10.000 dollar. Andere platforms zagen de waarde zelfs tot onder die grens zakken.

Trump zei vrijdag dat hij niets ziet in de Libra. Facebook moet volgens hem een bankvergunning aanvragen als het met de Libra verder wil gaan. ,,Ongereguleerde cryptovaluta’s als libra en bitcoin zijn veel te volatiel en kunnen criminaliteit in de hand werken”, schreef hij op Twitter. ,,Dat zijn geen echte munten, hun waarde is gebaseerd op gebakken lucht.”

Bron : AD

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Tientallen foute agenten geschorst

Marktplaats gaat kopers waarschuwen bij onbetrouwbare betaalverzoeken