in ,

Bitcoin zakt naar laagste stand in een jaar

De waarde van Bitcoin kelderde voor het eerst sinds oktober 2017 met 12 procent op maandag tot minder dan 5 duizend dollar.

‘S Werelds grootste cryptocurrency daalde naar 4.891 dollar, het laagste niveau in meer dan een jaar, volgens gegevens van CoinDesk.

Met verliezen van meer dan 22 procent in de afgelopen zeven dagen is Bitcoin nu meer dan 65 procent lager in het begin van het jaar en is het met ongeveer 75 procent gedaald ten opzichte van de piekwaarde van 19.783 dollar in 2017.

Naast Bitcoin boekten ook andere cryptocurrencies verliezen op de eerste werkdag van de week. Ethereum en Litecoin verloren beide ongeveer 13 procent, daalend naar 152,92 dollar en 37,04 dollar.

Analisten schreven de uitverkoop van maandag in Bitcoin toe aan een verslechtering van de marktperceptie nadat deze vorige week onder 6 duizend dollar was gedaald. De neerwaartse druk op de prijs werd veroorzaakt door de splitsing in Bitcoin Cash, een uitloper van Bitcoin, in twee verschillende cryptocurrencies op 15 november, Bitcoin Cash ABC en Bitcoin Cash SV, als resultaat van twee kampen die strijden om dominantie over de netwerk.

Toenemende beveiligingsproblemen en -regulering behoren tot de structurele factoren die de vraag naar crypto-activa in het algemeen laag houden.

Bitcoin, oorspronkelijk uitgebracht in 2009, is een cryptocurrency, een vorm van digitale valuta die elektronisch wordt gecreëerd en bewaard. De grote schommelingen in de waarde is de reden waarom het bekend staat als ‘snel verdienen en wegwezen’.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Politieagent in Brussel neergestoken

Niet-vaccineren moet gevolgen hebben, vindt staatssecretaris