Flower
Bijna 20.000 positieve corona-test in een week

Bijna 20.000 positieve corona-test in een week

In totaal zijn er in de week tot en met dinsdagochtend 19.326 positieve coronavirus-testen geregistreerd bij het RIVM, zo blijkt uit de laatste wekelijkse update van de GGD.

Coronatest negatief maar toch kans op besmetting?
Vierdaagse lesweek in Amsterdamse basisscholen
Nederlandse man wurgt ex omdat ze te hard snurkt

Het wekelijkse totaal is bijna 6000 hoger dan in de voorgaande periode van zeven dagen. Ook het percentage positieve testen is gestegen, van 6,1 procent naar 7,4 procent, waardoor het geschatte totale aantal besmettingen op 145 duizend komt.

Het kabinet zei maandag te verwachten dat het aantal dagelijkse besmettingen de komende dagen zal stijgen tot 5000, en heeft strengere maatregelen ingevoerd om sociale contacten te verminderen en de verspreiding van het virus tegen te gaan.

In totaal werden vorige week 206.600 mensen getest op coronavirus, een stijging van 14 duizend, ten opzichte van de voorgaande periode van zeven dagen.

De cruciale R-factor, het aantal mensen dat door elke besmettelijke persoon wordt besmet, staat momenteel op 1,33, en het kabinet hoopt dat de nieuwe maatregelen de R-factor binnen drie weken tot onder de één zullen brengen.

©NieuwsOn

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0