in

Big Brother is watching, maar het is voor je eigen veiligheid

Wat is belangrijker voor jou? Je privacy of je veiligheid? De Nederlandse politie lijkt te geloven dat privacy niet echt een voorkeur zou moeten hebben wanneer het komt op je veiligheid, want sinds september 2017 zijn er ongeveer 40 duizend particuliere bewakingscamera’s aan het surveillancenetwerk van de politie toegevoegd, waardoor het totale aantal op 200 duizend kwam, bevestigde de politie op donderdag.

Dat zijn dus 200 duizend particuliere bewakingscamera’s waar de politie nou toegang tot heeft. Natuurlijk verzekerd de politie ons dat er niet hele dag naar die beelden worden gekeken. De camera’s, die in het bezit zijn van particulieren en bedrijven, zijn geregistreerd bij het Camera in Beeld-netwerk van de politie en kunnen door ambtenaren worden geraadpleegd als zich een incident heeft voorgedaan.

Op donderdag zal minister Ferd Grapperhaus ook een campagne lanceren om meer van de naar schatting 1,5 miljoen beveiligingscamera’s in Nederland op te nemen in de gegevensbank, die in 2014 werd opgericht.

De campagne bestaat uit een drive om de kwaliteit van bewakingscamera’s te verbeteren door online deskundig advies te geven. Camera’s die via de quick scan zijn geplaatst, worden automatisch aan het systeem toegevoegd.

Privé beveiligingscamera’s waren belangrijk in het opsporen van de verdachte in een vicieuze verkrachtingszaak in Rotterdam eerder dit jaar, zei de politie in een verklaring. “Afbeeldingen kunnen ongelooflijk belangrijk zijn in een onderzoek en de hulp van particulieren heeft een echte meerwaarde.” aldus een woordvoerder van de politie.

©NieuwsOn

Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Protesters gooien met stenen naar Iraanse ambassade in Nederland

No-Deal Brexit gaat Nederland 164 Miljoen per jaar kosten tot 2030